Wie isDieCreatieveGast?

Wie isDie Creatieve Gast?

Wie isDie Creatieve Gast?

Ik ben gespecialiseerd in Graphic Design en het visualiseren van concepten.Zoek je een ervaren vormgever? Ik help je graag mee met een creatieve oplossing.

Over mij

Mijn naam is Roy Bos, geboren op 5 februari 1981. Ik ben opgegroeid in gezellig een groot gezin op de Veluwe tussen de weilanden en de bossen. Als kind was ik al bezig met creativiteit zoals tekenen en knutselen. Gecombineerd met een overvloed aan verbeelding en fantasie was ik een echte dromer. Dit is nooit echt verdwenen en zintuiglijke prikkeling is voor mij een must, daarom passen diverse creatieve bezigheden goed bij me. In 2006 ben ik verhuisd naar de Randstad en sinds 2011 woon ik het Gooi, een fijne dynamische plek met ruimte voor kunst en cultuur. Deze positieve prikkels inspireren mij als ontwerper en inmiddels voelt het hier als mijn thuis.

Die Creatieve Gast

Waarom noem ik mijzelf ‘Die Creatieve Gast’? De wereld is te groot en te mooi voor mij om mij slechts op 1 design discipline te focussen. Ik heb mij weliswaar gespecialiseerd in het grafische vakgebied maar ik zie geen grens in creativiteit: ik denk bij alles na over ‘de plek van dingen’: waar zet je iets neer. Dit kan een plant in de woonkamer zijn of een foto in een brochure, maar ook de impact van kleurgebruik, het nut van een mooie foto en de zeggingskracht van vorm. Het draait allemaal om uitstraling en gevoel en dat vind ik interessant. Voor mij is er geen grens tussen design disciplines: alles heeft vorm, ritme, contrast, textuur en structuur.

Professioneel

Mijn carrière als grafisch vormgever begon in 2006. Na het afronden van het Grafisch Lyceum en de ArtEZ Kunstacademie kon ik aan de slag als DTP ’er bij een grote drukkerij om familiedrukwerk te maken. Ik ben blij dat ik het drukproces van dichtbij heb mogen meemaken als meerwaarde voor mijn verdere loopbaan als Grafisch Ontwerper.

Een jaar later in 2007 heb ik de grote stap gemaakt om bij de TV te werken als Graphic Designer (Endemol). Ik ben gewend ben om voor diverse opdrachtgevers te werken en in meerdere (huis)stijlen te denken. Hoe ingewikkeld een opdracht ook is, ik streef er altijd naar om samen de beste visuele oplossing te vinden voor een creatief probleem of zakelijk communicatievraagstuk. Bekijk mijn CV om te zien in welke organisaties ik nog meer heb gewerkt.

Tot op heden houd ik mij voornamelijk bezig met het maken van toegepaste visuele communicatie binnen grote bedrijven. Dit uit zich vaak in de vorm van een praktisch product: denk aan een logo/ huisstijl, flyers, brochures, een visual of sfeerbeeld voor drukwerk of online gebruik. Met vertrouwen kan ik zeggen dat ik uitstekende kennis heb van InDesign, Illustrator, Photoshop en Keynote, waarmee ik gedachten en ideeën tot leven weet te brengen in beeld!